Vapaaottelu eli MMA (Mixed Martial Arts) on monipuolinen ja vauhdikas kamppailu-urheilulaji, jossa yhdistyvät lyönti- ja potkutekniikat painiin pystyssä ja matossa. Kickboxing Team on Pohjois-Suomen menestynein vapaaotteluseura, mutta suurin osa vapaaottelijoistamme harrastaa lajia kunnon ja huvin vuoksi osallistumatta vapaaottelukilpailuihin.

 

Vapaaottelu on kamppailu-urheilulajeista monipuolisin ja sisältää pystykamppailua lyönnein ja potkuin, pystypainia, painia matossa ja ammattilaistasolla myös iskuja matossa. Lajin harjoittelu kehittää erityisesti kuntoa, voimaa, notkeutta ja koordinaatiota. Perinteisesti miehisenä pidetty laji on lisännyt suosiotaan viime vuosina myös nuorten naisten parissa.

 

 

Päävalmentajinamme toimivat Suomen menestynein kääpiösarjan ottelija Heikki ”The Dog” Tiilikka ja useita ammattilaistason ottelijoita valmentanut Leif ”Lepa” Stenius, joka on harjoitellut lajia vuodesta 1997 saakka. Apuohjaajina toimivat Kickboxing Teamin kansallisen tason ottelijat.

 

Vapaaottelu aloitetaan peruskurssilla, jonka tavoiteena on opettaa peruslyönnit ja potkut sekä painimisen perusteet. Toisin kuin usein kuvitellaan vapaaottelun aloittaminen EI vaadi aiempaa taustaa muista kamppailulajeista. Vaikka vapaaottelijat usein harjoittelevat esimerkiksi potkunyrkkeilyä tukilajina, suurin osa vapaaottelijoista aloittaa harrastuksen suoraan vapaaottelusta.

 

 

Varustukseksi peruskurssilla riittävät t-paita sekä verkkarit tai shortsit. Vapaaottelun ikäraja Kickboxing Teamissa on 13 vuotta. Peruskurssilla ei oteta kovaa kontaktia pariin lyönneillä tai potkuilla mutta painiharjoituksissa pääsee haastamaan itseään täysillä jo kurssin aikana.

 

Peruskurssin jäkeen harjoittelua voi jatkaa noviisiryhmässä. Tässä vaiheessa laji vaatii suojavarusteita, jotka mahdollistavat lyöntien ja potkujen harjoittelun vauhdikkaasti mutta turvallisesti. Noviisiryhmässä jatketaan vapaaottelun perustaitojen kartuttamista ja jokainen pääsee harjoittelemaan tasoistensa harrastajien seurassa.

 

Noviisiryhmän jälkeen voit siirtyä edistyneempien ryhmään, jossa harjoittelevat kilpailijat ja pidempään treenanneet harrastajat. Edistyneempien ryhmässä tehdään enemmän kilpailunomaisia harjoituksia ja haastetta riittää taatusti jokaiselle.

 

 

Kilparyhmällä on omia harjoituksia ja kilpailijoille suunnitellaan aina henkilökohtainen harjoitusohjelma, joka käsittää lajiharjoittelun lisäksi ohjelmoidun oheisharjoittelun. Kilparyhmässämme voit edistyä vapaaottelussa jopa ammattilaistasolle asti. Kickboxing Teamin vapaaottelijat ovat voittaneet mm. amatöörien Suomen mestaruuksia ja otelleet menestyksellä The Cage, Botnia Punishment ja ZST -organisaatioiden ammattilaisilloissa.