Potkunyrkkeily on moderni ja vauhdikas kamppailu-urheilulaji, joka soveltuu hyvin myös kuntoiluun. Kickboxing Team on Pohjois-Suomen menestynein potkunyrkkeilyseura, mutta suurin osa harrastajistamme on mukana puhtaasti kuntoilumielessä.

 

 

Potkunyrkkeily lajina sisältää pystykamppailua lyönnein ja potkuin. Kilpailijoilta laji vaatii erinomaista kuntoa, hyvää liikkuvuutta ja koordinaatiota sekä riittävää voimatasoa. Harjoittelu kehittääkin erityisesti näitä ominaisuuksia. Kickboxing Teamissa keskitytään potkunyrkkeilyn muodoista monipuolisimpaan eli K1-sääntöihin, joissa käytetään myös polvia ja alapotkuja. Potkunyrkkeily on noussut nopeasti myös naisten suosikkilaijiksi ja usein jopa yli puolet lajin aloittajista onkin naisia.

 

Päävalmentajanamme toimii Leif ”Lepa” Stenius 2.dan, joka on Pohjois-Suomen ainoa potkunyrkkeilyn mustan vyön haltija, potkunyrkkeilyn suomenmestari täyskontaktissa vuodelta 2003, useiden kansainvälisesti menestyneiden ottelijoiden valmentaja ja Potkunyrkkeilyliiton virallinen ohjaajakouluttaja. Apuohjaajina toimivat Kickboxing Teamin kansainvälisen ja kansallisen tason ottelijat.

 

 

Potkunyrkkeilyharrastus aloitetaan peruskurssilla, jonka tavoiteena on opettaa potkunyrkkeilyn perustekniikkaa sekä kohentaa yleiskuntoa. Aikaisempaa kamppailulajitaustaa ei tarvita eikä erityisiä kuntovaatimuksia ole. Varustukseksi riittävät t-paita sekä verkkarit tai shortsit. Potkunyrkkeilyn ikäraja Kickboxing Teamissa on 13 vuotta. Peruskurssilla ei oteta kovaa kontaktia pariin ja fyysistä voimaa edellyttävissä harjoituksissa parit jaetaan koon, iän ja sukupuolen mukaan. Kurssi päättyy keltaisen vyön kokeeseen.

 

Peruskurssin jälkeen harjoittelua voi jatkaa keltaisen vyön suorittaneille tarkoitetussa noviisiryhmässä. Noviisiryhmässä käytetään suojavarusteita, jotka mahdollistavat turvallisen kontaktia sisältävän harjoittelun ja tekevät treeneistä monin verroin hauskempia. Noviisiryhmän harjoitukset keskittyvät potkunyrkkeilyn perustaitojen kehittämiseen, kontakti on edelleen rajoitettua ja jokainen pääsee harjoittelemaan tasoistensa parien kanssa.

 

 

Noviisiryhmästä on mahdollista siirtyä kokeneempien harrastajien harjoitusryhmään, jossa myös kilpailijamme harjoittelevat. Tässä ryhmässä tehdään myös vaativampia ja ottelunomaisempia harjoituksia, joista jokainen löytää varmasti riittävästi haastetta itselleen.

 

Kilparyhmällä on omia harjoituksia ja kilpailijoille suunnitellaan aina henkilökohtainen harjoitusohjelma, joka käsittää lajiharjoittelun lisäksi ohjelmoidun oheisharjoittelun. Kilparyhmässämme voit kehittyä todella korkeatasoiseksi potkunyrkkeilijäksi. Seuramme ottelijat ovat saavuttaneet mm. nuorten MM- ja EM-mitaleita, World Cup -mitaleita, pohjoismaiden mestaruuden ja lukuisia Suomen mestaruuksia.