Lukkopaini on nykyaikainen painimuoto, jossa perinteiseen painiin on lisätty erilaisten lukkojen ja kuristusten käyttö. Lajiin eivät sisälly lyönnit tai potkut, joten lukkopainissa on mahdollista harjoitella ja jopa kilpailla täydellä teholla ilman suurempaa loukkaantumisen vaaraa.

 

Lukkopainiharrastus aloitetaan peruskurssilla, jonka tavoiteena on opettaa painimisen perusteet ja joukko yksinkertaisimpia ja samalla tehokkaimpia luovutusotteita. Varustukseksi peruskurssilla riittävät t-paita sekä verkkarit tai shortsit. Kurssin aikana on mahdollista hankkia hammassuojat ja alasuojat eikä lajin harjoittelu vaadi jatkossakaan muita varusteita. Lukkopainin ikäraja Kickboxing Teamissa on 13 vuotta. Lukkopainin peruskurssi on erityisen vauhdikas ja mielekäs, koska painiharjoittelussa on mahdollista harjoitella reippaasti ja tehokkaasti mutta samalla turvallisesti alusta lähtien.

 

 

Peruskurssin jäkeen harjoittelua voi jatkaa yleisessä harjoitusryhmässä. Kurssin päätyttyä yleisessä harjoitusryhmässä keskitytään aina jonkin aikaa vapaaottelun perusasioihin jotta uudet tulokkaat pääsevät mukaan edistyneempään harjoitteluun. Myös monet vapaaottelijat osallistuvat lukkopainiharjoituksiimme, jotka toimivat heille tukilajina.

 

Lukkopainissa voit halutessasi osallistua myös kilpailutoimintaan. Lukkopainissa järjestetään vuosittain SM-kisat ja Finnish Open sekä useita pienempiä kansallisia kisoja.