Kickboxing Teamin päävalmentajan Leif ”Lepa” Steniuksen potkunyrkkeilyharjoittelu alkoi pitkän ja menestyksekkään nyrkkeilyuran jälkeen Oulun Kickboxingissa vuonna 1997. Hänestä tulikin pian seuran kilpavalmentaja.

 

2000-luvun alussa Lepaa pyydettiin vetämään potkunyrkkeilyä myös Oulaisiin ja Raaheen. Oulaisten toiminta kuihtui pian, mutta vuonna 2001 Raaheen perustettiin uusi seura Kickboxing Team. Tulevan suurseuran alku oli vaatimaton ja peruskursseille saapui tyypillisesti kymmenkunta osallistujaa. Yksi näistä oli Olli Jokela, joka vastaa tänäkin päivänä Raahen potkunyrkkeilytoiminnasta. Raahen jälkeen toiminta aloitettiin kuitenkin Kemissä ja sen jälkeen Oulussa ja Torniossa. Tornion vaihe jäi lyhytaikaiseksi, mutta Oulun toiminnan aloitus oli suuri askel. Omassa seurassaan Lepa saattoi nyt kehittää lajia ja valmennusta haluamaansa suuntaan.

 

Menestystä seuralle tulikin jo vuoden 2002 SM-kisoissa ja vuonna 2003 Lepa päätti nousta kilpakehään vielä kerran, vaikka ikää olikin jo 37 vuotta. Tuloksena uran viimeisestä ottelusta oli Pohjois-Suomen ensimmäinen potkunyrkkeilyn Suomen mestaruus. Seuraavina vuosina seuran toiminta kasvoi tasaisesti. Vuoden 2004 huomattavin tapahtuma oli Oulun Urheilutalolla järjestetty Oulu Fight Night I, jossa käytiin potkunyrkkeilyn amatööriotteluita ammattilaistyyliin kehääntuloineen, savukoneineen jne. Samana vuonna toimintaan tuli mukaan Antti ”Andy” Sariola, josta tulikin pian seuran aktiivinen puuhamies ja kilpaottelija. Vuoteen 2015 kestäneellä kilpaurallaan Andy saavutti yhteensä kolme Suomen mestaruutta.

 

Kutsukilpailut 2005.

 

Seuran maine levisi ja peruskurssit vetivät yhä enemmän väkeä. Kickboxing Teamin ja Pohjois-Suomen seuraava Suomen mestari oli vuonna 2005 Renne Kyrö. Vuonna 2006 suoritettu musta vyö potkunyrkkeilyssä oli myös tärkeä askel, koska se mahdollisti Lepalle vyökokeiden pitämisen ja teki hänestä samalla halutun leirinvetäjän.

 

Vuonna 2007 tuli mukaan uusi aluevaltaus Kokkola, kun paikalliset harrastajat pyysivät mahdollisuutta kurssitoiminnan aloittamiseen. Pitkän etäisyyden takia Kokkolan toiminta käynnistyi kangerrellen kun paikallinen ohjaajakin vaihtui kahteen kertaan, mutta pikku hiljaa toiminta vakiintui. Vuoden 2007 sankari kilpakehissä oli Johannes Honkanen, joka voitti tuolloin Nordic Open -turnauksen ja saavutti myöhemmin World Cup -pronssia.

 

Seuran ensimmäinen kansainvälinen menestys. Johannes Honkanen voitti Nordic Open -turnauksen.

 

Kesällä 2008 Kickboxing Teamissa aiemmin potkunyrkkeilyä harjoitellut ammattilaisvapaaottelija Heikki Tiilikka muutti opiskelujensa jälkeen Raumalta takaisin Ouluun. Tämä mahdollisti vapaaottelun ottamisen seuran valikoimaan ja Lepa ryhtyi taas aktiivisesti opettamaan tuota kamppailulajien kymmenottelua. Aivan pimennossa lajin kehityksestä hän ei aiemminkaan ollut vaan oli 2000-luvulla toiminut Joni Kyllösen taustatukena tämän vapaaottelu-uralla. Alussa Heikki kantoi päävastuun vapaaottelun kokonaisvalmennuksesta ja Lepa keskittyi kilpatasolla pystypuoleen – myöhemmin Lepa on laajentanut myös vapaaotteluvalmennustaan kokonaisvaltaisemmaksi.

 

SM-kisajoukkue 2008

 

Seura oli jo pitkään etsinyt omia tiloja, mutta vasta vuoden 2009 alussa sopiva paikka löytyi Oulun keskustasta osoitteesta Uusikatu 35. Sinne avattiin uusi sali - KBT Fight Center - jonne seuran Oulun harjoitukset keskitettiin. Oma sali ja sen avaamat harjoitusmahdollisuudet sallivat myös Lepan toteuttaa vuosia mietityn unelmansa jättää työnsä kaupungin liikunnanohjaajana ja ryhtyä täysipäiväiseksi kamppailulajien ammattivalmentajaksi. Vuodesta 2009 alkaen Kickboxing Team onkin saalistanut joka vuosi vähintään yhden Suomen mestaruuden potkunyrkkeilyn SM-kisoista.

 

Oman salin avaamisen jälkeen Kickboxing Teamin toiminta on entisestään laajentunut ja menestys on jatkanut kasvuaan. Heikki Tiilikka jatkoi ammattilaisuraansa vapaaottelussa vuoteen 2011 asti ja hänen jälkeensä vapaaottelun ykköstykiksi nousi Cage-otteluilloissa esiintynyt Harri Määttä. Kickboxing Team järjesti myös yhteistyössä 6 Friends Oy:n ja MMA Finlandin kanssa The Cage Northern Storm -ammattilaisvapaaottelutapahtumat Ouluhallissa vuosina 2011 ja 2012.

 

SM-kisajoukkue 2011

 

Kemin toiminta hiljeni vuonna 2011 ja on toistaiseksi tauolla. Kokkolan toiminta taas lähti reippaaseen nousuun Tomi Kinnusen otettua alaosaston hoteisiinsa ja kokkolalainen Aki Jaakola voitti Suomen mestaruudenkin vuonna 2011. Vuonna 2012 Kokkolan toiminnan todettiin laajentuneen niin paljon, että se oli aihetta erottaa itsenäiseksi seuraksi. Uuden seuran nimeksi tuli KBT Kokkola ja Kickboxing Team tekee sen kanssa edelleen tiivistä yhteistyötä.

 

Vuodesta 2011 Kickboxing Teamin potkunyrkkeilyn ykkösnimeksi alkoi nousta vuonna 1995 syntynyt Lauri ”Pretty Boy” Suomela. Lauri saavutti vuonna 2011 nuorten EM-pronssia ja seuraavana vuonna nuorten MM-hopeaa. 2012 ja 2013 hän voitti myös miesten Suomen mestaruudet alle 18-vuotiaana. Laurista on kasvanut Pohjois-Suomen kaikkien aikojen menestynein potkunyrkkeilijä ja hän on saavuttanut kansainvälisesti mm. maailmancup-turnauksen voiton ja oli vuonna 2017 maailmanrankingtilaston ykkösenä. Vuonna 2017 hän aloitti myös menestyksekkään ammattilaisuransa, joka jatkuu edelleen.

 

Samoihin aikoihin Laurin kanssa uransa aoitti vapaaottelussa judotaustainen Saku Ronkainen, joka on iskenyt useita vapaaottelun Suomen mestaruuksia ja miesten MM-pronssimitalin. KBT:n naisottelijoista menestynein on viime vuosina ollut potkunyrkkeilijä Petra Hämälä useilla Suomen mestaruuksillaan, Finnish Openin voitolla, MM-edustuksella ja maailmancup-mitaleilla. Myös vapaaottelussa seura on saavuttanut menestystä naisten puolella mm. Sini Paason ja Elisa Koivupuun Suomen mestaruuksilla. Seuran ensimmäinen aikuisten arvokisaedustaja potkunyrkkeilyssä oli jo 2000-uvun alussa uransa aloittanut Joel "Jopo" Puranen, joka osallistui vuosien 2014 EM- ja 2015 MM-turnauksiin.

 

Thainyrkkeilytoiminta alkoi Kickboxing Teamissa vuonna 2015 ja pian seura nousi tässäkin lajissa Oulun menestyneimmäksi. Vuoden 2017 SM-kisoista KBT:n ottelijat saalistivat kaksi Suomen mestaruutta ja ammattilaisotteluista on myös saatu useita voittoja. Potkunyrkkeilyn SM-kilpailuissa Kickboxing Team oli kolme kertaa peräkkäin vuosina 2015-17 Suomen paras seura.

 

Vuonna 2017 Raahen toiminta päätettiin eriyttää omaksi seurakseen ja kaupunkiin perustettiin Olli Jokelan luotraama uusi seura RaaheFighters ry, joka jatkaa KBT:n Raahen osaston perinteitä. Tällä hetkellä Kickboxing Teamin toiminta keskittyy siis Ouluun.

 

Vuonna 2016 järjestettiin ensimmäistä kertaa KBT Fight -otteluilta, jossa käytiin Pohjois-Suomen ensimmäiset potkunyrkkeilyn ammattilaisottelut. Lisäksi mukana on ollut tasokkaita potkunyrkkeilyn amatööriotteluita, vapaaottelua ja lukkopainia. Tähän mennessä KBT Fight on järjestetty kaksi kertaa.